vineri

12 iulie, 2024

13 decembrie, 2021

Sindicaliştii din Poliţie și penitenciare încep luni protestele în faţa prefecturilor, fiind nemulțumiți de neaplicarea Legii 153/2019 privind salarizarea bugetarilor. Dacă Executivul nu va aplica prevederile din lege, polițiștii amenință ca din prima zi a anului 2022 să nu mai efectueze nicio oră de muncă suplimentară, conform unui comunicat transmis de sindicatul Europol.

Principalele revendicări ale polițiștilor vizează plata orelor suplimentare, la timp și conform Legii 153 (cu 75% din solda de bază), precum și indexarea pensiilor militarilor cu indicele de inflație, măsură amânată de PNL.

”Este foarte important să participăm activ la toate formele de protest şi să-i determinăm pe guvernanţi să respecte Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.


Este de apreciat implicarea manifestată de miile de colegi care, începând cu 1 decembrie, au aplicat avertismente scrise pentru faptele contravenţionale constatate.

Această primă formă de protest a generat primele reacţii din partea ministrului finanţelor, care a recunoscut că obiectul protestului este legitim şi că trebuie aplicată legea salarizării”, anunţă sindicaliştii din cadrul Europol.

Ei acuză că până în momentul de faţă nu au nicio garanţie cu privire la intenţiile pe care le are Guvernul în privinţa salarizării pentru anul 2022 şi nici nu mai pot avea încredere în vorbele politicienilor: ”Suntem ferm convinşi că dacă vom urma toate etapele calendarului de proteste anunţat ne vom face auziţi şi vom putea obţine ce ni se cuvine prin lege”, mai precizează comunicatul.

Sindicaliştii vor primi un model de Notificare prin care să îşi exercite dreptul de a refuza efectuarea muncii suplimentare începând cu 01 ianuarie 2022 şi refuzul de a mai efectua sarcini/atribuţii (COVID19) pe care nu le au în fişa postului, în situaţia în care nu va fi aplicată Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.


”Nu mai acceptăm să fim folosiţi pe post de mercenari ai interdicţiilor aplicate în numele Covidului. Nu mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fişa postului. Nu mai suntem dispuşi să rămânem fraierii sistemului bugetar, în timp ce pentru alte categorii bugetare, Legea salarizării deja se aplică în integralitate”, declara recent Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol.

Protestatarilor din Sindicatul Europol li s-au alăturat şi cei din Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din Penitenciare.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: