vineri

21 iunie, 2024

14 iunie, 2021

Zece polițiști de la Serviciul de Înmatriculări Permise (SRPCIV), din cadrul Poliției Timișoara, au fost duși la audieri luni dimineață, fiind acuzați de luare de mită, informează Direcția Generală Anticorupție (DGA).

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, timp de patru luni, în perioada ianuarie – mai 2021, aceștia ar fi cerut și primit mită, prin intermediari, în mod repetat, diferite sume de bani cuprinse între 20 și 100 de lei, totalizând aproape 100.000 de lei.

În schimbul acestor sume, se arată în comunicatul DGA, cei zece polițiști și-ar fi încălcat sarcinile de serviciu și ar fi înmatriculat mașini fără programare sau ar fi procesat mai multe dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

În perioada vizată de anchetă, ar fi avut loc 384 de acte materiale de luare de mită ale polițiștilor duși la audieri.

În urmă cu 10 zile, procurorii Serviciului teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au emis 11 ordonanţe de reţinere pe numele poliţiştilor de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani acuzaţi de fapte de corupţie. În acest dosar a fost reţinută şi o persoană suspectată de dare de mită.

Noul șef al Poliției Române este fostul director al DGA

Chestorul Benone Matei, directorul Direcției de Operațiuni Speciale a fost numit în urmă cu o lună pe poziția de șef al Poliției Române.


DGA este structura responsabilă cu filaje și interceptări.

Benone Matei a primit gradul de chestor de poliție în noiembrie 2020 și îl înlocuiește pe chestorul Eduard Mirițescu, devenit interimar după ce fostul șef al Poliției Române Liviu Vasilescu și-a anunțat demisia pe neaşteptate, la finalul unei conferinţe de presă organizate la MAI ce a avut ca temă cea mai mare captură de haşiş din istoria Poliţiei Române, în valoare de zeci de milioane de euro.

 


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: