sâmbătă

10 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 aprilie, 2021

Un bărbat din Pitești a murit violent în timpul unei intervenții a polițiștilor, iar concluziile raportului medico-legal arată că decesul s-a produs prin asfixiere mecanică, ceea ce susține ipoteza morții din cauza violenței polițiștilor care l-au imobilizat.

Primele informații erau că bărbatul a murit după ce a fost trântit de polițiști la pământ și imobilizat pentru că, aflat în stare de ebrietate, ar fi refuzat să părăsească terasa unde se afla.

Primele concluzii indicau că a intrat în stop cardio-respirator imediat ce a fost pus la pământ. Victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare.


Legiștii au infirmat însă ipoteza stopului cardio-respirator.

„Moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică. Ca mecanism ce a cauzat asfixia a fost comprimarea părților moi ale gâtului și a toracelui. Nu a fost infarct. Politraumatismele s-au produs prin cădere și lovire de un plan dur, dar lovitura la cap nu putea să îl omoare”, arată concluziile rapoprtului.

Potrivit legiștilor, nu s-au evidențiat la autopsie suferințe organice macroscopice, deși nu sunt excluse anumite afecțiuni patologice preexistente, comorbidități legate de inimă sau alte afecțiuni, dar asta se va stabili după alte analize de laborator și după ce se va vedea dacă figura cu boli la medicul de familie.

Polițiștii implicați, anchetați

Ancheta în acest caz se află în stadiu incipient, iar raportul medico-legal schimbă complet cursul datele cazului.


Au fost audiați cei prezenți la momentul faptei, polițiștii implicați, precum și persoane sosite ulterior la locul incidentului.

Incidentul s-a produs vineri, în apropierea unei autogări din Pitești. La una din terasele din zonă a izbucnit un incendiu, iar, pe lângă, pompieri, au intervenit polițiștii care au evacuat zona.

Un bărbat de 63 de ani aflat la o masă ar fi refuzat să părăsească zona, moment în care a fost imobilizat de polițiștii de la Secția 2.

În imaginile filmate la fața locului se vede cum unul dintre polițiști îl trântește violent pe om la pământ, cu fața în jos, iar alți trei încearcă să îl încătușeze. Mai mult, este surprins și momentul în care un agent îl imobilizează pe bărbat cu piciorul.

Imaginile s-au viralizat pe rețelele sociale, unde inetrnauții au constatat similitudinea cu cazul George Floyd, care a generat în SUA ample mișcări de stradă.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: