sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 martie, 2022

Rubla s-a consolidat luni pe piața de la Moscova, atingând pentru o perioadă scurtă de timp un maxim al ultimelor patru săptămâni față de dolar, în timp ce acțiunile rusești și-au extins scăderea în ce-a treia sesiune de tranzacționare după o suspendare de aproape o lună, transmite Reuters.

Piața rusă este redeschisă treptat, încercându-se o revenire la normal după o suspendare cauzată de sancțiunile occidentale ample impuse în contextul începerii a ceea ce Rusia numește „o operațiune specială” în Ucraina, pe 24 februarie.

Acțiunile și obligațiunile rusești și-au reluat tranzacționarea în totalitate luni, dar pentru un interval de timp restrâns și cu diverse restricții, inclusiv interdicția vânzării în lipsă, încă în vigoare. Nerezidenților le este interzis să vândă acțiuni și obligațiuni OFZ în ruble până la 1 aprilie.


În jurul orei 10 GMT (ora 13 la Moscova, oră la care a fost închisă bursa), rubla câștigase 2,2% față de dolar, ajungând la 93,89, după ce înainte se tranzacționase la 92,51, cel mai ridicat nivel de la 1 martie.

„În condițiile continuării controalelor de capital și a menținerii sancțiunilor, cursul de schimb ar putea continua să se întărească încet spre 90”, a declarat Dmitri Polevoy, de la compania de investiții Locko-Invest.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În afara Rusiei, rubla se tranzacționa la 98 de ruble/dolar.

Investitorii urmăresc rezultatul discuțiilor de pace dintre Rusia și Ucraina, care ar putea începe marți în Turcia.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: