joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 martie, 2022

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat miercuri o lege privind utilizarea resurselor din fondul suveran al țării pentru a cumpăra obligațiuni guvernamentale și obligațiuni în valută, a informat miercuri agenția de presă RIA, citată de Reuters.

Putin a semnat, de asemenea, o serie de legi care permit o nouă „amnistie a capitalului” menită să încurajeze oamenii să returneze bani sau instrumente financiare în Rusia fără a avea de plătit taxe sau alte sancțiuni.

Banca centrală a Rusiei a anunțat marți o serie de măsuri pentru a ajuta companiile de pe piața financiară, cum ar fi fondurile private de pensii și companiile de administrare, să facă față ”situației de criză” actuale, inclusiv relaxarea unor reglementări, transmite Reuters.


Noile măsuri anunțate de banca centrală includ adaptarea cerințelor de reglementare la noile condiții economice, renunțarea la sancțiuni pentru unele încălcări ale reglementărilor, dacă acestea sunt legate de situația actuală a pieței și extinderea termenelor de implementare a unor reguli. Instituția susține că acestea sunt menite să reducă din povara adaptării la cadrul legislativ.

Bursa, vânzarea de valută – suspendate

Banca Rusiei a decis totodată să suspende în mare măsură tranzacțiile de la Bursa din Moscova, fiind permise doar o gamă limitată de operațiuni.

Retragerile din depozitele în valută au fost limitate până pe 9 septembrie la maximum 10.000 de dolari. Diferența poate fi retrasă în ruble.

Totodată, în perioada 9 martie – 9 septembrie 2022, ”băncile nu vor putea vinde valută străină cetățenilor”, se arată în comunicatul băncii centrale.


În ciuda acestora, rubla continuă să se deprecieze față de dolar.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: