sâmbătă

4 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 octombrie, 2022

Un purtător de cuvânt al președintelui turc Recep Erdogan a declarat pentru CNN că liderul de la Kremlin Vladimir Putin ar dori să negociexe cu Occidentul o nouă mare înțelegere care să reglementeze relațiile Rusiei cu țările vestice.

Potrivit lui Ibrahim Kalin, purtător de cuvânt al Președinției Turciei, Moscova consideră că acordurile încheiate la sfârșitul Războiului Rece nu mai reflectă realitatea lumii de astăzi.

(Citiți și: Recep Erdogan: Rusia trebuie să returneze teritoriile ocupate în Ucraina, inclusiv Crimeea)

“Înțelegem că domnul Putin vrea să aibă o nouă mare negociere, o nouă înțelegere cu Occidentul. Este vorba, parțial, despre Ucraina, fără îndoială, dar cadrul mai larg este, de fapt, o nouă reglementare între Rusia și lumea occidentală”, a declarat Ibrahim Kalin, citat de Digi24.


„Există o nouă Rusie, există o nouă lume, există o nouă realitate, iar ei vor să aibă un nou acord”, a explicat Ibrahim Kalin. Ca urmare, întreaga ordine mondială liberală este supusă unui mare test, a spus purtătorul de cuvânt al lui Erdogan.

Convorbire Putin – Erdogan

Președintele Turciei a avut vineri o convorbire telefonică cu Vladmir Putin despre „ultimele evoluții” în războiul din Ucraina, inclusiv despre „încheierea” lui.

Purtătorul său de cuvânt, Ibrahim Kalin, este convins că negocierile dintre Moscova și Kiev vor fi reluate la un moment dat, în ciuda faptului că după anexările ilegale, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis un decret prin care a decis că niciodată nu va negocia cu Moscova atât timp cât la conducere se află Vladimir Putin.

(Citiți și: Video / Podul lui Putin, care leagă Crimeea de Rusia, lovit de o puternică explozie)

“Întrebarea este: când ne vom întoarce masa negocierilor și cât de mult rău va fi fost făcut până atunci”, a declarat Ibrahim Kalin în discuția de la CNN.


El a spus însă că oprirea negocierilor era de așteptat și susține că a discutat recent despre această problemă cu Jake Sullivan, consilierul american pentru securitate națională. În acest context a spus oficialul turc că este în joc un aspect și mai important atunci când vine vorba despre implicarea Rusiei în negocieri, și anume dorința lui Vladmir Putin de a stabili de fapt o nouă ordine mondială.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: