vineri

19 aprilie, 2024

20 septembrie, 2022

Președintele turc Recep Erdogan (foto) consideră că fără îndoială nu ar trebui să i se permită Rusiei să păstreze teritoriul ocupat în Ucraina de la începutul invaziei.

Mai mult, Rusiei nu trebuie să i se accepte concesiile teritoriale, iar Putin ar trebui să returneze teritoriile ocupate abuziv, inclusiv Peninsula Crimeea, susține Recep Ordogan, într-un interviu acordat postului public american de televiziune PBS.

Recep Ordogan să află la New York pentru a participa la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Acord pentru schimb de prizonieri


Recep Erdogan, care s-a întâlnit cu omologul său rus Vladimir Putin săprtămâna trecută la Samarkand, la un summit OCS în Uzbekistan, consideră că liderul de la Kremlin vrea să termine cât mai repede cu acest război.

Erdogan a anunțat că cele două părți (Rusia și Ucraina) ar fi ajuns la un acord în vederea efectuării unui ”schimb de 200 de prizonieri”.

Erdogan nu a oferit alte detalii cu privire la acest acord şi nici la persoanele vizate – civili sau militari – în acest interviu, pe care l-a oferit în turcă.

“În Uzbekistan, m-am întâlnit cu președintele Putin și am avut discuții foarte ample cu el, care îmi arată că este dispus să pună capăt acestei situații cât mai curând posibil. Aceasta a fost impresia mea, pentru că modul în care decurg lucrurile în acest moment este destul de problematic. 200 de ostatici vor fi schimbați în urma unui acord între părți. Cred că se va face un pas semnificativ înainte”, a spus președintele turc.

(Citiți și: Summitul SCO, în Uzbekistan: Vladimir Putin caută sprijinul politic al lui Xi Jinping pentru invazia din Ucraina)


În vederea unui acord de pace între Rusia şi Ucraina este necesar ca pământul ocupat să fie înapoiat, a subliniat Recep Erdogan.

“Acesta este lucru aşteptat şi la care se speră”, a mai spus președintele Erdogan, dând asigurări că atât el, cât şi secretarul general al ONU Antonio Guterres “acţionează în acest sens”.

“Ankara reclamă neîncetat restituirea Crimeei Ucranei, de când a fost ocupată de Rusia în 2014”, a mai spus președintele Turciei.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: