duminică

28 aprilie, 2024

29 iunie, 2023

Câteva percheziţii au efectuate joi la domiciliile unor agenţi de poliţie din cadrul IPJ Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie. Unul dintre polițiștii vizați lucra, fără acte, ca administrator al unei firme, deși legea le interzice angajaților din instituțiile de forță să desfășoare alte activități plătite.

Interdicția unui al doilea job este, de altfel, și unul dintre argumentele penrtu care polițiștii consideră că ar trebui să fie mai bine plătiți și care justifică pensiile speciale pe care le primesc.

(Citește și: „Magistrații blochează activitatea din justiție; polițiștii amenință să blocheze, „prin conștiinciozitate și scrupulozitate”, inclusiv punctele de trecere a frontierei„)

Acuzațiile, descrise într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie – DAMBJI:

  • Lucrători din cadrul structurilor  Investigaţii, Direcţia Anchete şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au pus în aplicare şase mandate de percheziţie la domiciliul unor agenţi de poliţie din cadrul IPJ Ilfov, la sediul şi puncte de lucru ale unei societăţi comerciale şi la persoane fizice, fără calităţi speciale.
  • Ofiţerii de poliţie judiciară au pus în executare şi patru mandate de aducere la sediul DGA, care au vizat patru agenţi de poliţie, care au calitatea de suspecţi.
  • În fapt, unul dintre agenţii de poliţie, în perioada 2018 – 2023, a desfăşurat activităţi comerciale în cadrul unei societăţi comerciale specifice unui administrator, în sensul că a organizat, transportat şi coordonat activitatea angajaţilor societăţii, a purtat negocieri în scopul recrutării de angajaţi, remunerării acestora şi a stabilirii condiţiilor de lucru, a primit de la beneficiari contravaloarea serviciilor prestate, solicitând totodată şi credit bancar în numele societăţii, în scopul obţinerii, pentru sine şi pentru societate, a unor sume de bani şi alte foloase necuvenite.
  • „Cel de-al treilea suspect în cauză, în calitatea de organ al Poliţiei rutiere, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi omis, cu bună ştiinţă, să insereze în procesul-verbal de constatare toate abaterile contravenţionale săvârşite de către un conducător auto, acestuia din urmă nefiindu-i aplicate toate sancţiunile prevăzute de legislaţia rutieră”, se precizează în comunicatul citat. 

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: