sâmbătă

13 iulie, 2024

12 iunie, 2022

Ministrul italian al tranziției ecologice a declarat sâmbătă că naționalizarea se numără printre opțiunile pentru rafinăria italiană Lukoil, cu sediul în insula Sicilia, potrivit Reuters.

La sfârșitul lunii mai, liderii Uniunii Europene au convenit asupra unui embargo gradual, cu unele scutiri, asupra țițeiului rusesc, iar interzicerea importurilor pe mare ar putea afecta grav rafinăria.

„Sunt mai multe opțiuni în studiu, una este ceva de genul naționalizării… alta este că intervine un cumpărător extern, de exemplu”, a declarat ministrul Roberto Cingolani la un eveniment organizat de ziarul Il Foglio, fără a detalia cine ar putea fi acest cumpărător.


Rafinăria ISAB asigură aproximativ 20% din capacitatea italiană de rafinare a ţiţeiului. Are aproximativ 1.000 de muncitori și achiziţionează aproximativ 30-40% din materia primă din Rusia, restul venind de pe piețele internaționale.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia, a trebuit să-și asigure stocurile aproape integral de la Lukoil, deoarece băncile internaționale nu îi mai oferă credit.

În aprilie, surse italiene au declarat pentru Reuters că naționalizarea temporară a ISAB este o opțiune pe care guvernul o lua în considerare în cazul sancțiunilor asupra petrolului rusesc.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: