duminică

19 mai, 2024

14 noiembrie, 2023

Polițiști și procurori fac marți 42 de percheziții domiciliare în București și județele Ilfov, Călărași și Vâlcea, la locuințele unor persoane bănuite de evaziune cu deșeuri de materiale reciclabile, în două dosare. Suspecte sunt 28 de persoane fizice și juridice acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani și evaziune fiscală. Sunt cele mai extinse descinderi lansate după ce guvernanții au declarat că o parte importantă din banii necesari pentru majorările de pensii planificate anul viitor ar trebui să vină din combaterea dură a evaziunii fiscale.

“Am însă un mesaj pentru evazioniștii care au profitat de această discuție din spațiul public: voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot!”, amenința săptămâna trecută premierul Marcel Ciolacu, 

Rețeaua din Sintești ar fi produs un prejudiciu de 66 de milioane de lei, adică peste 13 milioane de euro.

(Citește și: „VIDEO / Ministrul Boloș: Reforma fiscală va veni în 2025 – ea va produce veniturile pentru noile legi ale pensiilor și salarizării unitare. ”O să ducem dorul acestor măsuri fiscal-bugetare”)

Sintești, o localitate cu tradiție în evaziunea cu fier vechi


Majoritatea perchezițiilor au loc în comuna ilfoveană Sintești, cunoscută pentru afacerile ilegale cu deșeuri.

În perioada 2016-2022, conform unui comunicat al poliției, suspecții din aceste dosare au organizat circuite comerciale fictive, înregistrând documente false de achiziții de deșeuri reciclabile de la persoane fizice. Sumele încasate din vânzarea bunurilor au fost decontate prin sistemul bancar prin diverse retrageri numerar, în baza unor justificări nereale.

Polițiștii și procurorii susțin că grupul controlează drept 16 firme, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 66 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit rezultat din vânzări, respectiv impozit pe profit rezultat din achiziții de la persoane fizice și juridice.

Perchezițiile sunt realizate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, respectiv Parchetului de pe lângă Tribunalul București.


****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: