joi

25 aprilie, 2024

19 decembrie, 2021

Noul ministru al apărării din Germania, Christine Lambrecht (foto), susţine adoptarea unor sancţiuni mai dure împotriva Rusiei, ca răspuns la desfăşurarea a zeci de mii de soldaţi la frontiera cu Ucraina, informează agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

Cei responsabili pentru o agresiune trebuie să suporte “consecinţe personale”, a declarat Lambrecht pentru publicaţia Bild am Sonntag, adăugând că Germania şi aliaţii săi “au în vizor” pe preşedintele rus Vladimir Putin şi anturajul acestuia.

“Trebuie să epuizăm toate posibilităţile de sancţiuni diplomatice şi economice. Fiecare pas suplimentar trebuie să fie efectuat în acord cu aliaţii noştri”, a continuat politiciana social-democrată germană.


Christine Lambrecht a început duminică prima sa vizită externă printr-o deplasare în Lituania, unde a inspectat unităţile militare germane prezente la baza de la Rukla.

“NATO va discuta despre propunerile făcute de Rusia privind securitatea, dar nu îi va permite Moscovei să dicteze poziţia militară a Alianţei”, a subliniat ministrul german al apărării în timpul vizitei.

După ce a concentrat aproape 100.000 de militari în apropierea graniţei cu Ucraina, Rusia a prezentat vineri propuneri privind scăderea rolului SUA şi al NATO în fosta Uniune Sovietică şi în Europa de Est, cerând negocieri de urgenţă cu Washingtonul.

SUA sunt pregătite pentru un dialog cu Rusia în legătură cu revendicările sale securitate, dar diplomația americană are propriile îngrijorări cu privire la criza din Ucraina, a declarat vineri consilierul pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan.


Pe de altă parte, un general NATO de top susţine că Alianţa ar trebui să desfăşoare o prezenţă militară în România şi Bulgaria, drept răspuns la înmulţirea trupelor ruseşti de la graniţa cu Ucraina.

Propunerea comandantului suprem al forţelor NATO în Europa, Tod Wolters, ar presupune extinderea misiunii „Prezenţa avansată sporită” a Alianţei Nord-Atlantice, în cadrul căreia sunt desfăşurate forţe militare în statele baltice şi în estul Poloniei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri că Alianţa „va evalua constant nevoia de noi ajustări ale poziţiei şi prezenţei noastre, inclusiv în sud-estul regiunii, deoarece trebuie să ne asigurăm că ne putem proteja şi apăra întotdeauna aliaţii împotriva oricărei ameninţări”.

Dezvoltarea militară a Rusiei în apropiere de Ucraina a amplificat tensiunile dintre Moscova şi NATO, iar Alianţa a cerut Rusiei să nu invadeze statul vecin.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: