joi

22 februarie, 2024

14 ianuarie, 2021

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), arbitrul pieței asigurărilor, a amendat Societatea de asigurare – Reasigurare City Insurance cu 500.000 lei şi Euroins România asigurare Reasigrare cu 450.000 lei, din cauza plăţii cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA.

În cazul City Insurance s-a mai constatat, scrie News.ro, că societatea nu a formulat în scris oferte de depăgubire justificată în termenul prevăzut de lege şi nu a întocmit procese suplimentare de constatare în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.

Euroins nu a formulat în scris notificări cu privire la motivele pentru care nu a aprobat în totalitate/parţial pretenţiile de despăgubire în termenul prevăzut de lege şi nu a comunicat valoarea maximă de despăgubire în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.


Amenzile vin pe fondul sesizării DIICOT de către conducerea ASF, care suspectează unii angajați că nu au făcut controalele corecte.

Preşedintele Autorității, Nicu Marcu, „a semnalat și solicitat organelor competente ale Parchetului analizarea activităților ASF, astfel încât dacă și unde se constată încălcarea legii, cei vinovați să suporte consecințele legale firești”, conform declarației purtătorului de cuvânt al instituției.


Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: