duminică

29 mai, 2022

Euroins și City Insurance, amendate de ASF pentru plata întârziată a despăgubirilor din dosarele RCA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 ianuarie, 2021

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), arbitrul pieței asigurărilor, a amendat Societatea de asigurare – Reasigurare City Insurance cu 500.000 lei şi Euroins România asigurare Reasigrare cu 450.000 lei, din cauza plăţii cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA.

În cazul City Insurance s-a mai constatat, scrie News.ro, că societatea nu a formulat în scris oferte de depăgubire justificată în termenul prevăzut de lege şi nu a întocmit procese suplimentare de constatare în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.

Euroins nu a formulat în scris notificări cu privire la motivele pentru care nu a aprobat în totalitate/parţial pretenţiile de despăgubire în termenul prevăzut de lege şi nu a comunicat valoarea maximă de despăgubire în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Amenzile vin pe fondul sesizării DIICOT de către conducerea ASF, care suspectează unii angajați că nu au făcut controalele corecte.

Preşedintele Autorității, Nicu Marcu, „a semnalat și solicitat organelor competente ale Parchetului analizarea activităților ASF, astfel încât dacă și unde se constată încălcarea legii, cei vinovați să suporte consecințele legale firești”, conform declarației purtătorului de cuvânt al instituției.


Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: