duminică

21 aprilie, 2024

7 octombrie, 2021

Nivelul datoriei mondiale va ajunge la finale anului la aproximativ 260% din Produsul Intern Brut, însă datorită dobânzilor reduse serviciul datoriei va fi unul gestionabil, susţine agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Această acumulare a datoriilor la nivel mondial este un proces necesar având în vedere răspunsul factorilor politici în perioada pandemiei, a declarat joi Vera Chaplin, director operaţional la S&P Global Ratings, cu ocazia unui forum online organizat de Bloomberg şi Asia Society Australia. Nivelul ridicat al îndatorării şi înrăutăţirea scorurilor de credit în perioada pandemiei vor declanşa, probabil, mai multe falimente, a adăugat Vera Chaplin.

Pe de altă parte, oficialul de la S&P Global Ratings a spus că revenirea nu va fi una completă până când vaccinarea nu va fi suficient de răspândită, astfel încât oamenii să se simtă confortabili să călătorească, adăugând că pandemia nu a zdruncinat „secolul Asiei”.


Prezent la aceeaşi conferinţă, Bruce Gosper, vicepreşedinte la Banca Asiatică de Dezvoltare, s-a declarat de acord că revenirea regiunii asiatice este în derulare iar schimburile comerciale continuă să se restabilească. Cu toate acestea, Bruce Gosper a apreciat că eforturile de reducere a sărăciei în regiune au stagnat iar micile firme se confruntă cu dificultăţi semnificative.

„Apare o nouă categorie de persoane sărace, în principal în zonele urbane”, în condiţiile în care sectorul agricol a făcut faţă relativ mai bine crizei, a spus Bruce Gosper. Banca Asiatică de Dezvoltare (ADB) se concentrează pe sprijinirea muncitorilor din sectorul informal în condiţiile în care aceştia formează două treimi din piaţa muncii în economiile în care banca acţionează şi majoritatea dintre aceşti muncitori sunt femei.


Articole recomandate:

Etichete: , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: