marți

31 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 iunie, 2022

Autoritatea germană antitrust a lansat marți o investigație împotriva Google Germania și a companie-mamă Alphabet Inc, cu privire la posibile restricții anticoncurenţiale practicate de platforma Google Maps, transmite Reuters.

„Avem informații care sugerează că Google ar putea restricționa combinarea propriilor servicii de hărți cu servicii de hărți terțe”, a declarat șeful Bundeskartellamt, Andreas Mundt.

Exemple în acest sens ar fi încorporarea datelor de localizare Google Maps, a funcției de căutare sau a Google Street View în hărți care nu sunt furnizate de Google.


Autoritatea de reglementare analizează dacă acest lucru „ar putea permite Google să-și extindă și mai mult poziția dominantă în ceea ce privește anumite servicii de hărți”, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că platforma lucrează cu autoritățile de reglementare și va răspunde la orice întrebări despre afacerea sa.

Conform noilor reglementări care au intrat în vigoare anul trecut, autoritatea de reglementare poate interzice companiilor cu o anumită cotă de piață să efectueze practici care dăunează concurenței.

Autoritatea germană s-a folosit de noua legislație pentru a deschide investigații paralele cu privire la termenii și condițiile Google pentru prelucrarea datelor, precum și asupra practicilor altor giganți tehnologici din SUA cum ar fi Facebook și Amazon.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: