luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 martie, 2022

Trei companii europene de cloud computing au depus o plângere antitrust împotriva gigantului american Microsoft la Comisia Europeană, scrie Reuters citat de News.ro.

Plângerea susţine că practicile contractuale şi de afaceri ale Microsoft fac dificil şi costisitor pentru utilizatorii serviciilor sale de cloud computing să opteze pentru serviciile unui concurent, a spus o sursă apropiată subiectului.

Furnizorul francez de servicii de cloud computing OVHcloud a confirmat într-o declaraţie că s-a alăturat plângerii împotriva Microsoft, dar a refuzat să dea numele celorlalţi doi reclamanţi europeni.


”Prin abuzul de poziţie dominantă, Microsoft subminează concurenţa loială şi limitează alegerea consumatorilor pe piaţa serviciilor de cloud computing”, a spus OVHcloud.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Evaluăm continuu modul în care putem sprijini cel mai bine partenerii şi facem disponibil software-ul Microsoft pentru clienţi în toate mediile, inclusiv în cele ale altor furnizori de cloud”, a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft, ca răspuns la plângerea formulate de companiile europene.

Comisia Europeană a confirmat că a primit o plângere antitrust formulate împotriva companiei Microsoft, dar nu  a oferi detalii suplimentare.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: