luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 martie, 2022

UE şi Marea Britanie au efectuat marţi controale la mai multe companii şi asociaţii auto din mai multe ţări pentru  încălcarea regulilor antitrust, scrie Reuters citată de News.ro.

”Inspecţiile şi solicitările de informaţii se referă la o posibilă colaborare în ceea ce priveşte colectarea, tratarea şi recuperarea maşinilor şi furgonetelor scoase din uz care sunt considerate deşeuri”, a declarat responsabilul UE pentru concurenţă într-un comunicat, dar nu a făcut publice numele companiilor.

Producătorul german BMW a declarat că a primit o solicitare de informaţii şi că va răspunde. Mercedes Benz a declarat că nu se aşteaptă să fie amendată pentru că a solicitat clemenţă şi cooperează intens cu Comisia şi Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA) din Regatul Unit.


Ford a declarat într-un comunicat că a primit o notificare de la CMA ”referitoare la reciclarea vehiculelor vechi sau radiate, în special maşini şi camionete, cunoscute şi sub denumirea de vehicule scoase din uz”.

”Având în vedere că situaţia este în desfăşurare, ar fi inadecvat pentru noi să spunem mai multe în această etapă, cu excepţia să afirmăm că vom coopera pe deplin cu ancheta CMA”, a spus producătorul auto american.

Renault a confirmat ”că a fost vizitat astăzi de anchetatorii Comisiei Europene” şi cooperează pe deplin.

Volkswagen şi marca sa premium Audi au refuzat însă să comenteze, ca de altfel și Stellantis şi Ferrari, care nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

CMA a deschis, de asemenea, o investigaţie asupra unui număr de producători de vehicule nenominalizaţi şi a unor organisme din industria auto şi a declarat că aceștia cooperează.

Comisia antitrust a amendat cu aproximativ 2,2 miliarde de euro cartelurile de piese auto pentru încălcarea legislației UE, cuntumul amenzilor putând urca până la 10% din cifra de afaceri globală.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: