joi

25 aprilie, 2024

2 noiembrie, 2021

vaccin biontech pfizer coronavirus

Aproximativ 36 de miliarde dolari urmează să obțină anul acesta grupul farmaceutic american Pfizer Inc din vânzarea vaccinurilor anti-Covid dezvoltate împreună cu compania germană BioNtech. Este noua estimare, îmbunătățită pentru a treia oară în acest an, care indică o creștere a vânzărilor cu 7,5% peste previziunile anterioare.

Noua estimare ia în calcul vânzările suplimentare generate de noile acorduri cu ţările din întreaga lume ce au declanșat sau intenționează administrarea dozei booster (a treia), și pe aprobarea pentru utilizarea vaccinului la imunizarea copiilor.

În luna iulie a acestui an, Pfizer estima că va realiza 33,5 miliarde de dolari în 2021 din vânzarea de vaccinuri anti-Covid, cu 28,8% mai mult faţă de previziunile anterioare, făcute în luna mai, conform Reuters, agenție preluată de Agerpres.


Pe măsură ce a crescut cererea pentru vaccinul lordezvoltat pe baza tehnologiei ARN mesager, Pfizer şi laboratorul german BioNTech şi-au majorat obiectivele de producţie, revizuindu-şi în paralel şi veniturile potenţiale.

Graţie campaniei de vaccinare împotriva pandemiei COVID-19, vaccinul Pfizer a devenit unul dintre cele mai bine vândute produse din istoria de 172 de ani a companiei.

Grupul Pfizer, renumit pentru medicamente precum Xanax şi Viagra, împarte în mod egal cheltuieile şi profiturile generate de vânzarea de vaccinuri anti-Covid cu partenerul german BioNTech.

Conform celor mai recente estimări ale Pfizer, compania se aşteaptă să livreze 2,3 miliarde doze de vaccin anti-Covid în acest an, din cele aproximativ trei miliarde de doze pe care șe va produce în acest an.


Vaccinul Pfizer-BioNTech este unul dintre cele mai eficiente din întreaga lume împotriva noului coronavirus, având o eficacitate de 95%.

Pfizer și Moderna au scumpit dozele vândute UE

Pfizer și Moderna au majorat vara aceasta prețul vaccinurilor împotriva Covid-19 din contractele încheiate cu Uniunea Europeană, în contextul riscului apariției unor tulpini mai periculoase, relata Financial Times.

Termenii noilor contracte, încheiate anul acesta pentru un total de 2,1 miliarde de doze, livrabile până în 2023, au fost renegociate după ce testele clinice de faza a treia au arătat că vaccinurile ”mRNA” Pfizer/BioNTech și Moderna au o eficiență mai mare decât a celor produse de companiile Oxford/AstraZeneca și Johnson & Johnson.

Noul preț al dozei Pfizer/BioNTech este de 19,50 euro, față de 15,50 anterior, potrivit detaliilor din contract consultate de Financial Times.

Prețul unei doze Moderna este de 25,50 euro, în condițiile în care persoane care cunosc detalii ale precedentelor negocieri au precizat că în primul contract negociat cu UE prețul a fost de 19 euro per doză.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: