duminică

1 octombrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 mai, 2021

Producătorul farmaceutic Pfizer estimează la 26 de miliarde de dolari veniturile ce vor fi obținute anul acesta din comercializarea serului dezvoltat împreună cu BioNTech pentru imunizarea împotriva virusului SARS- CoV-2, conform Business Today.

Moderna, cealaltă companie ce produce vaccin anti-Covid pe baza noii tehnologii, ARNm, și-a îmbunătățit și ea estimările, până la 19,2 miliarde de dolari realizați în 2021 doar din vânzarea acestui ser.

Inițial, Pfizer proiectase venituri de 15 miliarde realizate în 2021 din vânzarea vaccinului anti-Covid, BNT162b2, valoare corespunzătoare unui număr de 1,6 miliarde doze asumate prin contractele semnate până la mijlocul lunii aprilie.


În urmă cu aproape o săptămână, Pfizer a anunțat venituri totale între 70,5 și 72,5 miliarde de dolari, anul acesta, după ce în primul trimestru cifra sa de afaceri a urcat cu 3,5 miliarde de dolari datorită vaccinului împotriva noului coronavirus.

Gigantul farmaceutic va înregistra astfel un nou record anual de vânzări, după cel atins în 2006, când tratamentul Lipitor, împotriva colesterolului, i-a adus venituri de 13 miliarde de dolari.

Conform rezultatelor financiare publicate luni, BioNTech a obţinut în primul trimestru al acestui an un profit de 1,13 miliarde de euro, la o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de euro, faţă de cifra de afaceri de 27,7 milioane de euro din primul trimestru al anului trecut.

Perspectivele celor doi giganți pharma Pfizer și Moderna sunt optimiste și pentru următorii ani, cu atât mai mult cu cât virusologii sunt de părere că noul coronavirus nu va dispărea, iar omenirea va ajunge să se imunizeze anual împotriva acestui virus.


La nivel global au fost administrate până acum 1,3 miliarde de doze de vaccin anti-Covid.

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: