vineri

12 iulie, 2024

1 august, 2021

Pfizer și Moderna au majorat prețul vaccinurilor împotriva Covid-19 în ultimul contract încheiat cu Uniunea Europeană, anunță Financial Times, în contextul în care apariția unor variante mai infecțioase ale coronavirus a generat o cerere crescută pentru cele mai eficiente vaccinuri produse.

Termenii noilor contracte, încheiate anul acesta pentru un total de 2,1 miliarde de doze, livrabile până în 2023, au fost renegociate după ce testele clinice de faza a treia au arătat că vaccinurile ”mRNA” Pfizer/BioNTech și Moderna au o eficiență mai mare decât a celor produse de companiile Oxford/AstraZeneca și Johnson & Johnson.

Noul preț al dozei Pfizer/BioNTech este de 19,50 euro, față de 15,50 anterior, potrivit detaliilor din contract consultate de Financial Times.


Prețul unei doze Moderna este de 25,50 euro, în condițiile în care persoane care cunosc detalii ale precedentelor negocieri au precizat că în primul contract negociat cu UE prețul a fost de 19 euro per doză.

Pfizer a anunțat săptămâna trecută că a ridicat estimarea veniturilor din vaccinuri cu aproape o treime, până la 33,5 miliarde de dolari, în condițiile în care vânzările de vaccinuri au ajutat la dublarea vânzărilor totale în trimestrul al doilea.

Directorul executiv Albert Bourla a declarat că prețurile sunt diferențiate, iar națiunile cu venituri mici cumpără vaccinuri la costul de producție.

Pfizer, care împarte profiturile cu partenerul său german BioNTech, estimează că va majora și mai mult prețurile după ce pandemia se va încheia.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: