7 octombrie, 2021

Ungaria a oferit României ajutor pentru tratarea pacienţilor Covid-19, a anunţat joi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto.

În acest moment se desfățoară discuţii între cele două țări cu privire la paşii concreţi ce urmează să fie întreprinşi, relatează Reuters.

”Ministrul de externe Peter Szijjarto a oferit sprijin din partea Ungariei pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus, într-o scrisoare transmisă în weekend”, a răspuns MAE de la Budapesta unei întrebări adresate de Reuters.


În România nu mai există de trei zile niciun pat liber în secțiile de Terapie Intensivă destinate Covid-19 și sistemul sanitar funcționează pe modelul medicinei de dezastre, după cum recunoștea secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat.

Marți s-a depășit pentru prima oară de la izbucnirea epidemiei plafonul de 15.000 de cazuri în 24 de ore, iar miercuri s-a înregistrat recordul indicatorului decese Covid-19, cu 328 de persoane decedate într-o zi.

Joi s-a înregistrat recordul absolut la numărul de persoane aflate în stare gravă și tratate la ATI, intubate – 1.556 de bolnavi.

Sunt internați de 14.943 de pacienți cu SARS-CoV-2, dintre care 417 sunt minori (395 fiind internați în secții și 22 la ATI).


Alte peste 1.000 de persoane așteaptă în unitățile primiri urgență eliberarea unui pat.

Bucureștiul a activat Mecanismul european de protecție civilă pentru a achiziționa medicamente și echipamente

Mai mulți manageri de spitale și medici au cerut autorităților să solicite ajutorul altor state, în condițiile în care mai multe țări europene elimină restricțiile, datorită ratei mare de vaccinare anti-Covid ce a dus la dispariția presiunii exercitate de pandemie asupra sistemului sanitar.

″Cel puțin ce ține de segmentul de Terapie Intensivă, probabil prin transferul unor pacienți spre alte țări care ne pot ajuta, lucru pe care l-a făcut și Italia și Franța și Germania (în primul val al pandemiei, când nu existau vaccinuri – n.red.). E un mecanism de ajutor reciproc”, a explicat pentru Pro TV Cristian Oancea, manager la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara.

Guvernul a activat Mecanismul european de protecție civilă pentru achiziționarea a 12.700 flacoane de 400 mg de Tocilizumabum, medicament folosit tratarea pacienţilor cu forme severe şi critice de Covid-19, și concentratoare de oxigen.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: