vineri

12 iulie, 2024

30 septembrie, 2021

Conform datelor oficiale, din totalul deceselor Covid raportate marți în lume, cele din România reprezintă 5%, iar din totalul deceselor de Covid sin Europa, cele din România reprezentau 11,5%. Ministrul interimar al Sănătății avertizează că situația epidemiologică va continua să se deterioreze, în jumătatea a doua a lunii octombrie existând riscul să se depășească 20.000 de noi cazuri de Covid-19, zilnic. Marți, 28 septembrie, România a înregistrat cel mai ridicat număr de diagnosticări zilnice din toate cele patru valuri ale epidemiei – peste 11.000 noi cazuri.

Statistica, prezentată pe contul de Facebook al Ro Vaccinare, platforma oficială gestionată de Comitetul național de coordonarea a campaniei naționale de vaccinare anti-Covid:

Da! Situația este foarte gravă!


Decese/milion de persoane:

  • În România au fost raportate astăzi de 2,65 de ori mai multe decese decât media Europeană.
  • În România au fost raportate astăzi de 6.34 de ori mai multe deecese decât media în lume.

Număr de cazuri/ milion de persoane:

  • În Romania au fost raportate astăzi de 2,2 ori mai multe cazuri noi decât media Europeană.
  • În România au fost raportate astăzi de 6 ori mai multe cazuri decât media în lume.

Acoperirea vaccinală (raportată la întreaga populație – nu doar populația eligibilă)

  • Europa: vaccinați complet 52% și încă 4.5% cu prima doză.
  • Lume: vaccinați complet 33% și încă 12% cu prima doză.
  • România: vaccinați complet 28% și încă 1% cu prima doză.

Haideți să ne ajutăm între noi!


Haideți să ne vaccinăm în număr cât mai mare cu schemă completă!

Haideți să nu blocăm spitalele!

Haideți să avem grijă de noi și de cei de lângă noi!

Miercuri, numărul cazurilor noi a fost de aproape 11.000 și au fost raportate 207 decese.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 11.742, dintre care 1.320 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 310 sunt minori, 290 fiind internați în secții și 20 la ATI.

Ministrul interimar confirmă după 2 săptămâni de la avertismentul experților indeendenți: 20.000 de cazuri pe zi, în octombrie

România se va confrunta cu vârful valului 4 al pandemiei la mijlocul lunii octombrie și ar putea avea zile cu peste 20.000 de noi infectări cu SARS-CoV-2 pe zi, în perioada 15-20 octombrie, a declarat miercuri seara ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atilla.

Numărul maxim de paturi pe care le-a avut România pentru pacienți COVID în valurile anterioare, puțin peste 1.600, s-ar putea să nu fie suficient în valul 4 al pandemiei, a spus la Digi24 ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

„Din ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, și la 20.000 (de noi cazuri – n.red.)”, a spus Cseke Attila.

Cu astfel de perspective ale evoluției epidemiei, paturile existente în secțiile de Terapie Intensivă  (ATI) ale spitalelor „s-ar putea ca acestea să nu ne ajungă”.

„Ne așteaptă 2-3 săptămâni de foc, care înseamnă responsabilitate și solidaritate de la toată lumea. Nu vreau să aud chestiuni de patriotisme locale. Nu putem să refuzăm un pacient pentru că vine dintr-un alt județ. S-a mai întâmplat. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate toți”, a spus ministrul Cseke.

Valeriu Gheorghiță: Este momentul să conștientizăm cu ce realitate ne confruntă

„Este momentul să conștientizăm realitatea cu care ne confruntăm astăzi.

Am avut ieri peste 11.000 de cazuri confirmate, peste 200 de decese din cauza Covid-19. Este o situație de neacceptat în momentul de față, în condițiile în care avem la dispoziție soluția prin care putem reduce consecințele negative ale acestei pandemii (…)

Se vorbește tot mai mult de faptul că trebuie să ne obișnuim să trăim cu acest virus. În niciun caz nu trebuie să ne obișnuim să trăim zilnic în aceste condiții de pandemie, cu spitale asaltate de pacienți bolnavi, cu secții ATI pline și oameni care în fiecare zi își pierd viața din cauza acestei maladii”, a declarat miercuri medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: