vineri

12 iulie, 2024

25 mai, 2021

În următoarea şedinţă de Guvern, care va avea loc joi sau vineri, vor fi adoptate măsurile de relaxare ce urmează a fi aplicate de la 1 iunie, a anunțat marți premierul Florin Cîțu. Nu există niciun motiv să nu se respecte calendarul relaxărilor, a mai spus prim-ministrul, care s-a declarat mulțumit de ritmul vaccinării.

“Am prezentat un calendar al relaxărilor – 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ţinem de acest calendar. În şedinţa următoare de guvern – cred că şedinţa o să fie joi sau vineri – vom avea măsurile pentru 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm şi pentru celelalte perioade, vom ajusta acum. Am avut discuţii (…) cu cei care sunt afectaţi direct, vom îmbunătăţi unele dintre măsuri în funcţie de aceste discuţii”, a declarat Florin Cîțu.

În opinia acestuia, situația pandemică evoluează foarte bine: “Vedem că avem cifre foarte bune în ceea ce priveşte reducerea ratei de pozitivare”, a precizat acesta, fără a se referi la prăbușirea vaccinărilor zilnice, care au au coborât de la aproximativ 50.000 de inoculările ale primei doze, la sub 30.000.


“Rolul campaniei de vaccinare este acela de a scăpa de pandemie. Acea campanie de vaccinare pe care am făcut-o în ultima perioadă a avut rezultate. Valul trei am văzut că a dispărut. Numărul de persoane de la ATI este acum la 600, scade de la 1600, numărul de persoane pozitive scade în fiecare zi. Avem aceste rezultate, nu avem niciun motiv să nu mergem cu această campanie de relaxare mai departe – 1 iunie, 1 iulie, 1 august”, a adăugat Florin Cîţu.

În România, 21,5% din populație s-a vaccinat cu cel puțin o doză, până pe 23 mai, în timp ce în Ungaria procentul este de 52%, în Germania – 40%, în Franța – 34%, Polonia – aproape 34%, Italia – 35%.

Bulgaria este ultima în clasament, cu 10,8% din populație vacinată, din cauza unei situații speciale – guvernanții nu au încheiat la timp contractele pentru vaccinuri, deși aveau posibilitate de a prelua cantități corespunzătoare tranșelor stabilite proporțional cu populația pentru toate statele UE.

Campanie „mai gălăgioasă” pro-vaccinare

O campanie media pro-vaccinare va fi lansată joi, la nivelul Guvernului, a mai spus Florin Cîțu, adăugând că rolul său ca şef al Executivului este de a veni cu o campanie mai „gălăgioasă” faţă de cea prezentată de „vocile anti-vaccinare”.
„Există o campanie anti-vaccinare care este la 2-3 televiziuni, ca să o acoperim, în sensul ăsta, să putem să facem această campanie de vaccinare mai puternică. Joi vom avea, vom lansa o campanie media pro-vaccinare de la Guvern, deci la asta mă refeream. Avem aceste voci care sunt peste tot, anti-vaccinare, iar rolul meu este acela de a veni cu o campanie mai gălăgioasă, nu ştiu dacă pot să o fac la fel de creativă, dar eu încerc să fiu mai gălăgios şi mai prezent”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la Radio Guerrilla, citat de Agerpres.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: