luni

15 iulie, 2024

2 decembrie, 2022

Comisia Europeană a propus vineri amendarea companiilor cu cel puțin 5% din cifra de afaceri mondială dacă încalcă sancțiunile UE împotriva Rusiei, transmite Reuters.

Propunerea, care necesită aprobarea Parlamentului European și a celor 27 de state membre ale UE, mai prevede că persoanele care încalcă sancțiunile UE ar putea fi condamnate la pedepse cu închisoarea de cel puțin cinci ani.

Încălcarea sancțiunilor împotriva Rusiei este deja o infracțiune penală în unele state UE, dar în altele este tratată ca o infracțiune administrativă, așa încât sancțiunile variază de la țară la țară.


„Încă există prea multe decalaje între statele membre când vine vorba de pedeapsa încălcării sancțiunilor UE”, a declarat comisarul UE pentru Justiție, Didier Reynders, adăugând că regulile propuse ar uniformiza legislația.

Economia Rusiei s-ar putea contracta cu 2,5% din PIB anul viitor, după o contracție de 3% în 2022, reiese dintr-un sondaj Reuters, inflația încăpățânat de mare lăsând băncii centrale un spațiu limitat de manevră pentru a reduce ratele dobânzilor.

Peisajul economic al Rusiei s-a schimbat drastic după ce Moscova a trimis zeci de mii de militari în Ucraina pe 24 februarie. Occidentul a răspuns cu sancțiuni majore asupra sectoarelor energetice și financiare, inclusiv o înghețare parțială a rezervelor valutare rusești. De asemenea, numeroase companiile și-au suspendat sau au renunțat complet la operațiunile din Rusia.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: