sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 iunie, 2022

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov (foto), și-a anulat vizita în Serbia, pentru că Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru au refuzat să permită avionului să le folosească spațiul aerian. Bulgaria este membră UE și a aplicat sancțiunile impuse de aceasta, iar celelalte două țări balcanice aspiră la aderare.

Informația a fost confirmată de Ministerul rus de Externe. „Diplomația noastră nu stăpânește încă teleportarea”, a comentat un oficial rus din minister, citat de BBC.

Serbia este în continuare o ţară prietenă cu Rusia, astfel că nu s-a alăturat sancțiunilor decise de Uniunea Europeană şi Marea Britanie pentru zborurile avioanelor ruse, inclusiv cele private.


Ca și alte ţări europene, Serbia depinde de gazele naturale și de petrolul importate din Rusia, iar Serghei Lavrov urma să discute și despre acest subiect, luni , cu președintele sârb, Aleksandar Vucic.

Rusia, la rândul său, susţine puternic refuzul Serbiei de a recunoaşte independenţa Kosovo.â și a condamnat bombardamentele NATO asupra Serbiei în 1999.

Mii de demonstranți sârbi pro-Rusia au manifestat la începutul lunii martie în Belgrad, reflectând relațiile apropiate dintre cele două țări.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: