luni

15 aprilie, 2024

24 mai, 2022

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, spune că Moscova ar lua în considerare ofertele Occidentului pentru restabilirea legăturilor, dar deocamdată se va concentra pe dezvoltarea relațiilor cu China.

Serghei Lavrov a acuzat luni seara țările occidentale că îmbrățișează „rusofobia” de când Moscova și-a lansat „operațiunea militară specială” în Ucraina, așa cum își definește Kremlinul invazia.

„Dacă Occidentul dorește să ofere ceva în ceea ce privește reluarea relațiilor, atunci ne vom gândi serios dacă vom avea nevoie sau nu”, a spus ministrul Serghei Lavrov la un eveniment, potrivit unei transcrieri postate luni seara pe site-ul ministerului de externe.


Rusia „trebuie să înceteze să mai fie dependentă în vreun fel de aprovizionarea” venită din Occident, a adăugat el.

Scopul Moscovei este acum de a dezvolta în continuare legăturile cu China, a spus el.

Rusia se va baza „numai pe noi înșine și pe țările care s-au dovedit a fi de încredere și care nu dansează pe muzica altora”, a mai spus ministrul de Externe al Rusiei.

„Dacă țările occidentale se răzgândesc, dacă ne propun o formă de cooperare, atunci vom decide la acel moment”, declară Serghei Lavrov.


După declanșarea războiului din Ucraina, Rusia a curtat constant China, sperând în primă instanță că o va putea determina să o ajute în război. China a refuzat să furnizeze Rusiei ajutoare militare, dar, spre deosebire de statele Occidentale, a refuzat și să condamne agresiunea Rusiei sau să întrerupă legăturile comerciale cu Moscova.

De cealaltă parte, UE a încercat constant, fără mare succes, să determine China să se alinieze la sancțiunile Occidentale decise împotriva Rusiei.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: