marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 iunie, 2022

Președintele american Joe Biden și omologii săi din G7 vor conveni interzicerea importurilor de aur din Rusia, o măsură de extindere a sancțiunilor impuse Moscovei, ca urmare a războiului declanşat de aceasta împotriva Ucrainei, susţine surse citate de Reuters.

Statele Unite au coordonat efortul mondial de impunere a unor costuri economice rapide şi semnificative împotriva Rusiei, cu scopul de a-i nega președintelui Vladimir Putin veniturile de care are nevoie pentru a-și finanța războiul.

Potrivit surselor citate de presa străină, Trezoreria SUA va emite marți o hotărâre de a interzice importul de aur în SUA, o mișcare care vizează izolarea Rusiei de economia globală prin împiedicarea participării acesteia la piața aurului.


Departamentul de Trezorerie al SUA a refuzat să comenteze informaţia.

Sancțiunile occidentale asupra Rusiei nu au vizat în mod direct transporturile comerciale de aur, dar multe bănci, transportatori și rafinării au încetat să mai tranzacţioneze metalul rusesc după ce a început conflictul din Ucraina.

Aurul este un activ crucial pentru banca centrală rusă, care s-a confruntat cu restricții privind accesul la unele dintre activele sale deținute în străinătate, din cauza sancțiunilor occidentale.

Acțiunile companiilor ruseşti care minează aur s-au prăbușit în acest an pe fondul dificultăților întâmpinatet, cum ar fi la vânzarea aurului sau la rambursarea împrumuturilor către bănci aflate sub incidenţa sancțiunilor occidentale.


Rusia produce anual aproximativ 10% din aurul extras la nivel global. Deținerile sale de aur s-au triplat de la anexarea Crimeii, în 2014.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: