luni

22 aprilie, 2024

20 iunie, 2022

Kremlinul a condamnat, luni, decizia Lituaniei de a interzice tranzitul unor mărfuri către regiunea Kaliningrad din Rusia, calificând-o drept „fără precedent” și a promițând că va răspunde, transmite Reuters.

Autoritățile lituaniene au interzis tranzitul mărfurilor care sunt supuse sancțiunilor introduse de Uniunea Europeană pe teritoriul său, care include și singura rută feroviară între Rusia continentală și exclava Kaliningrad, de la Marea Baltică. Mărfurile interzise includ cărbune, metale, materiale de construcție și tehnologie avansată.

„Această decizie este cu adevărat fără precedent. Este o încălcare a orice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.


„Considerăm acest lucru ilegal. Situația este mai mult decât gravă… avem nevoie de o analiză serioasă și aprofundată pentru a stabili răspunsul nostru”, a adăugat el.

Amplasat între Polonia și Lituania, membrii UE și NATO, Kaliningrad este aprovizionat din Rusia pe cale ferată și prin conducte de gaze ce tranzitează Lituania.

Guvernatorul Kaliningradului a estimat că interdicția ar putea afecta circa jumătate din toate mărfurile care sunt aduse în regiune cu trenul.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: