sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 iulie, 2022

Un atac chinez asupra Taiwanului nu este iminent, spune șeful armatei americane, dar SUA urmăresc „foarte atent” situația, în contextul în care China își dezvoltă în mod clar capacitatea de a ataca.

Decizia finașă este însă o alegere politică, a declarat generalul Mark Milley pentru BBC.

Întrebat dacă crede că Beijingul va ataca Taiwanul, generalul Milley, șeful statului major al armatei SUA, a declarat pentru BBC că „Ar putea, ar trebui, ar fi – acestea sunt cuvinte cheie În ceea ce privește capacitatea, cred că China își dezvoltă în mod clar o capacitate.”


„Nu există indicii sau avertismente despre ceva iminent în acest moment. Dar din nou, urmărim foarte, foarte îndeaproape situația”, a adăugat generalul Milley.

China susține că Taiwan este o provincie separatistă care trebuie reunificată cu continentul, prin forță, dacă este necesar. Beijingul a acuzat SUA că sprijină independența Taiwanului și a promis că va „zdrobi cu hotărâre” orice astfel de încercare.

Recent a existat chiar o escaladare între China și SUA – cel mai puternic aliat al Taiwanului. China a trimis zeci de avioane de război în zona de apărare aeriană a Taiwanului, în timp ce SUA au trimis nave navale prin apele Taiwanului.

În mai, președintele american Joe Biden a declarat că Beijingul „cochetează cu pericolul” zburând cu avioanele sale de război aproape de Taiwan. El a promis că va proteja insula militar dacă va fi atacată.


Beijingul a replicat acuzând SUA că „și-au încălcat promisiunea față de Taiwan” și că „se amestecă” în afacerile Chinei, adăugând că țara „nu va ezita să lupte” pentru a împiedica Taiwanul să-și declare oficial independența.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: