luni

11 decembrie, 2023

ce este valoarea nominală a unei obligațiuni
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 septembrie, 2023

Ministerul Finanțelor a atras luni 1,875 miliarde lei de la bănci prin două emisiuni de obligațiuni de stat, arată datele publicate de Banca Națională a României.

Printr-o emisiune de obligațiuni cu o maturitate reziduală de 121 de luni și un randament mediu de 6,90% pe an, statul s-a împrumutat cu 1,147 miliarde de lei. Valoarea nominală a emisiunii a fost de 700 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,550 miliarde de lei.

Guvernul, prin intermediul Ministerului Finanțelor, va organiza marți o licitație suplimentară prin care vrea să mai obțină 105 milioane de lei la randamentul stabilit luni.


De asemenea, MF a împrumutat 728,5 milioane lei printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitatea la 44 de luni, la un randament mediu de 6,49% pe an. Valoarea nominală a emisiunii a fost de 700 de milioane de lei, iar băncile au subscris 738,5 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna septembrie 2023, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 855 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 6,855 miliarde de lei, este cu 1,61 miliarde lei mai mare faţă de cea care a fost programată în august, de 5,245 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

***


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: