vineri

1 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 noiembrie, 2023

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii și al Solidarității Sociale (MMSS) avertizează guvernanții că vor declanşa greva generală în data de 27 noiembrie, dacă revendicările lor privind salarizarea și condițiile de muncă nu vor fi soluţionate.

Până atunci, sindicatele din MMSS vor organiza o grevă de avertisment de două ore, miercuri, 22 noiembrie.

„În data de 22 noiembrie 2023, în intervalul orar 8:00 -10:00, membrii sindicatelor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii vor declanşa greva de avertisment în semn de protest faţă de condiţiile actuale de muncă, deficitul de personal, salariile inechitabile şi faţă de neplata orelor suplimentare. Această acţiune este parte a eforturilor noastre de a evidenţia problemele majore cu care ne confruntăm”, se arată într-un comunicat al Federaţiei.


Greva generală se impune, după repetatele încercări de a-i convinge pe guvernanți să rezolve discriminarea din acest sector bugetar, Ei arată, în documentul citat, că au considerat că este necesar să recurgă la această formă de protest pentru a atrage atenţia asupra problemelor comunicate în nenumărate rânduri clasei politice şi rămase nerezolvate.

În mai multe județe, sindicaliștii protestează luni în instituțiile subordonate MMSS – casele județene de pensii, agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă – și au oprit munca timp de cel puțin o oră.

„Suntem în cea de-a treia zi de proteste. Timp de o oră suntem în curtea instituţiei să ne strigam nemulţumirile legate de salarii. În continuare asigurăm activitatea cu publicul. Dacă nemulţumirile noastre nu vor fi luate în seamă, pentru miercuri, 22 noiembrie, este programată o greva de avertisment între orele 8-10. Astăzi suntem peste 30 de angajaţi ieşiţi la protestul spontan”, a precizat, pentru AGERPRES, unul dintre membrii Sindicatului naţional al instituţiilor din Ministerul Muncii, Denisa Irimia.

Revendicările

  • Salarii Echitabile – Salarii egale cu cele din alte instituții (ANAF, sănătate, APIA etc.). Sindicaliștii spun că nu mai tolerează diferențele semnificative în salarizare față de colegi ai lor.
  • Condiții de Muncă Optime – Un mediu de lucru sănătos și sigur, cu resurse adecvate pentru activități normale.
  • Deficit de Personal – Alocarea imediată a personalului necesar pentru a face față volumului de muncă.
  • Plata Orelor Suplimentare – Alocarea imediată a resurselor pentru plata orelor suplimentare efectuate de către angajații noștri.
  • Stabilitatea Locurilor de Muncă – Asigurarea stabilității locurilor de muncă și o analiză detaliată pentru o dimensionare corectă.
  • Optimizarea Aplicațiilor Informatice – Asigurarea de aplicații informatice eficiente și conforme cu cerințele legislative, cu un timp de răspuns rapid.
  • Statut Inspector de Muncă/Inspector Social – Adaptarea reglementărilor la realitățile actuale.


„Avertizăm că, în absenţa soluţiilor imediate, vom fi nevoiţi să declanşăm greva generală în data de 27 noiembrie 2023. În contextul grevei generale, vă informăm că activitatea în toate instituţiile noastre va fi oprită pe termen nelimitat. Din păcate, modul în care clasa politică a înţeles să se raporteze la diferitele categorii sociale, măsurile adoptate, cât şi măsurile neasumate, atitudinea samavolnică, toate acestea au condus spre această decizie radicală – grevă”, arată comunicatul.

****

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. Sunt placut suprins de solidaritatea angajatilor insittutiilor de stat care inteleg situatia grea din economie, de deficitul creat pentru a le acoperi salariile si tichetele de vacanta pentru si pun si ei umarul la situatia actuala…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

  1. Sunt placut suprins de solidaritatea angajatilor insittutiilor de stat care inteleg situatia grea din economie, de deficitul creat pentru a le acoperi salariile si tichetele de vacanta pentru si pun si ei umarul la situatia actuala…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: