joi

26 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 iulie, 2022

Rusia „va ajuta” poporul ucrainean „să scape de regimul antipopular și antiistoric” de la Kiev, a declarat duminică ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în cadrul unei vizite la Cairo, potrivit agenției ruse TASS.

Rusia a negat anterior că vizează o schimbare a regimului de la Kiev, în urma invaziei declanșate la sfârșitul lunii februarie

„Simpatizăm cu poporul ucrainean, care merită o viață mult mai bună. Ne pare rău că istoria Ucrainei se năruie sub ochii noștri și ne pare rău pentru cei care au cedat propagandei de stat a regimului de la Kiev și pentru cei care susțin acest regim, care vrea ca Ucraina să fie inamicul etern al Rusiei”, a spus Lavrov în timpul unei întâlniri cu ambasadorul țărilor membre ale Ligii Arabe la Cairo.


„Poporul rus și ucrainean vor continua să trăiască împreună. Vom ajuta poporul ucrainean să scape de regimul antipopular și antiistoric”, a promis el.

În aprilie, Lavrov a negat că Moscova ar urmări acest obiectiv.

„Nu avem planuri de a schimba regimul în Ucraina”, declarase atunci șeful diplomației ruse, într-un interviu acordat postului de televiziune India Today. Este la latitudinea ucrainenilor să decidă sub ce conducere vor să trăiască, afirmase Lavrov la vremea respectivă.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a oferit totodată asigurări cu privire la livrările rusești de cereale către Egipt, pe fondul incertitudinii privind un acord de reluare a exporturilor ucrainene din Marea Neagră, potrivit CNBC.


Egiptul este unul dintre cei mai importanți importatori de grâu din lume și anul trecut a cumpărat aproximativ 80% din aceste importuri din Rusia și Ucraina.

Invazia a perturbat transporturile și a accelerat creșterea prețurilor mărfurilor la nivel mondial, producând un șoc financiar puternic în Egipt.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: