luni

27 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 iulie, 2022

Rachetele rusești au lovit sâmbătă infrastructura din portul ucrainean Odesa, la o zi după ce Rusia și Ucraina au semnat un acord de redeschidere a porturilor din Marea Neagră pentru a relua exporturile de cereale, a anunțat armata ucraineană, potrivit Reuters.

„Inamicul a atacat portul comercial maritim Odesa cu rachete de croazieră Kalibr; 2 rachete au fost doborâte de forțele de apărare aeriană; 2 au lovit infrastructura portului”, a scris Comandamentul Operațional Sud pe aplicația de mesagerie Telegram.

Rusia și Ucraina au semnat vineri la Istanbul un acord de referință pentru redeschiderea porturilor ucrainene de la Marea Neagră pentru a exporta milioanele de tone de cereale care au fost blocate în silozurile ucrainene în timpul invaziei Rusiei.


Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei a declarat că atacul pune sub semnul întrebării promisiunile făcute de Rusia la Istanbul Națiunilor Unite și Turciei, care au intermediat acordul.

Ministerul de Externe al Ucrainei a cerut Națiunilor Unite și Turciei să se asigure că Rusia își îndeplinește angajamentele, respectiv asigurarea unui coridor sigur pentru exporturile de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii despre atac.

Ambasadorul Statelor Unite la Kiev, Bridget Brink, a numit atacul „revoltător”.


„Rusia lovește orașul-port Odesa la mai puțin de 24 de ore după semnarea unui acord care să permită transporturile de exporturi agricole. Kremlinul continuă să folosească alimentele ca pe o armă. Rusia trebuie trasă la răspundere”, a scris Bridget Brink pe Twitter.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: