luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 iulie, 2022

Rachete ruse de croazieră au lovit infrastructura militară a portului Ucrainei Odesa, distrugând o ambarcațiune militară la o zi după ce Moscova a încheiat un acord privind asigurarea exporturilor ucrainene de cereale cu Națiunile Unite, Turcia, transmite Reuters.

„Rachetele Kalibr au distrus infrastructura militară a portului Odesa, trimițând o barcă militară ucraineană la adresa preferată a regimului de la Kiev într-o lovitură de precizie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova, pe Telegram.

„Adresa favorită” este o referință ironică la îndemnurile forțelor ucrainene de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, care i-au transmis unei nave rusești să „ducă dracu” înaintea unui atac din februarie.


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat loviturile de la Odesa drept „barbarie” flagrantă care a arătat că nu se poate avea încredere în Moscova pentru a pune în aplicare acordul de vineri, mediat de Turcia și Națiunile Unite.

Armata ucraineană a anunțat sâmbătă că rachete rusești au lovit infrastructura din portul Odesa.

„Inamicul a atacat portul comercial maritim Odesa cu rachete de croazieră Kalibr; 2 rachete au fost doborâte de forțele de apărare aeriană; 2 au lovit infrastructura portului”, a scris Comandamentul Operațional Sud pe aplicația de mesagerie Telegram.

Rusia și Ucraina au semnat vineri la Istanbul un acord de referință pentru redeschiderea porturilor ucrainene de la Marea Neagră pentru a exporta milioanele de tone de cereale care au fost blocate în silozurile ucrainene în timpul invaziei Rusiei.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: