luni

17 iunie, 2024

26 august, 2023

Preşedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Jerome Powell, a cerut, vineri, mai multă vigilenţă în lupta împotriva inflaţiei, avertizând că sunt posibile creşteri suplimentare ale ratelor dobânzilor, dacă este cazul, transmite postul de televiziune CNBC, citat de News.ro.

Deşi a recunoscut că s-au făcut progrese şi a spus că Fed va fi atentă în ce direcţie va merge de aici, liderul băncii centrale americane a explicat că inflaţia este încă peste nivelul la care factorii de decizie se simt confortabil.

Fed va rămâne flexibilă, în timp ce analizează alte mişcări, a spus Jerome Powell, care a dat puţine indicii că este gata să înceapă să se relaxeze în curând:


”Deşi inflaţia a scăzut de la nivelul său de vârf – o evoluţie binevenită – ea rămâne prea mare. Suntem pregătiţi să creştem în continuare ratele, dacă este cazul şi intenţionăm să menţinem politica la un nivel restrictiv până când suntem încrezători că inflaţia se mişcă sustenabil în jos spre obiectivul nostru”, a spus Powell, în discursul său de la reuniunea anuală a Fed din din Jackson Hole, Wyoming.

Datele sunt optimiste, dar este prea devreme penrtu a declara victoria

Discursul seamănă cu observaţiile pe care Powell le-a făcut anul trecut la Jackson Hole, în timpul cărora a avertizat că este probabilă ”o anumită durere”, pe măsură ce Fed îşi continuă eforturile de a reduce inflaţia înapoi la obiectivul său de 2%.

Powell a indicat că este prea devreme pentru a declara victoria, chiar dacă datele din această vară sunt în mare parte în favoarea Fed.

Iunie şi iulie au înregistrat o scădere a ritmului de creştere a preţurilor, cu inflaţia de bază în creştere cu 0,2% pentru fiecare dintre aceste luni, potrivit Biroului de Statistică a Muncii.


Pieţele financiare au fost volatile după discurs, cu Dow Jones Industrial Average scăzând de la maximele sale ale sesiunii şi randamentele Trezoreriei în creştere.

În 2022, acţiunile au scăzut în urma discursului lui Powell la Jackson Hole.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: