duminică

10 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 ianuarie, 2022

Ministrul Economiei, Florin Spătaru (foto), a anunțat vineri că va propune creşterea, la 4% din cifra de afaceri, a amenzilor pentru furnizorii de energie care nu respectă legislaţia. Declarația a fost făcută într-o conferință de presă referitoare la scandalul facturilor.

„Voi propune Guvernului săptămâna viitoare să dăm sancţiuni drastice pentru cei care nu respectă legea. Cei care practică aceste măsuri vor putea fi sancţionaţi cu până la 4% din cifra de afaceri. Nu pot să accept ca un furnizor de energie să afecteze milioane de oameni prin încălcarea legii”, a spus ministrul Spătaru (PSD), citat de Agerpres.

Mihai Culeafă, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a declarat, la aceeași conferință, că instituţia a primit peste 2.000 de sesizări în 2021 şi peste 400, în ultima săptămână.


„Suntem în curs de verificare a tuturor furnizorilor şi vreau să transmit că nu va scăpa niciun furnizor. Am verificat până acum 70 de furnizori şi ne concentrăm cu toate forţele pentru a putea să acoperim solicitările şi pentru a putea face aceste verificări în timp”, a spus el.

Potrivit acestuia, până acum au fost verificaţi 72 de furnizori şi au fost amendaţi 27.

„Electrica Furnizare, care are 3,3 milioane de consumatori, va recalcula până la 31 ianuarie toate facturile în conformitate cu Legea 259/2021. Consumatorii nu vor fi deconectaţi şi nu vor plăti penalităţi”, a precizat Culeafă.

De asemenea, ANPC va propune ANRE retragerea licenţei de furnizare a Gaz Vest, companie care a mai fost amendată anul trecut pentru nerespectarea legii.


Anterior, tot vineri, ANPC a anunţat într-un comunicat că a aplicat amenzi în valoare de 450.000 de lei unui număr de 27 de companii furnizoare de electricitate şi de gaze naturale, în cadrul controalelor derulate de Comandamentul pentru Energie al instituţiei în perioada 6 – 13 ianuarie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: