duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 iunie, 2022

Patru explozii au fost auzite duminică dimineaţa la Kiev, afectând un complex rezidenţial din apropierea centrului capitalei ucrainene, relatează agenţiile internaţionale, potrivit Agerpres.

Exploziile au avut loc cu câteva ore înainte de deschiderea unui summit G7 în Germania.

“În urma unui bombardament inamic, a izbucnit un incendiu într-o clădire de nouă etaje”, a declarat serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă pe mesageria Telegram. “Conform datelor preliminare, o persoană a fost rănită”, a precizat acest serviciu.


Exploziile au avut loc în jurul orei 6.30 (3.30 GMT), la jumătate de oră după declanşarea sirenelor antiaeriene în capitală.

“O rachetă a fost doborâtă de apărarea antiaeriană în regiunea Kiev, resturile au căzut asupra unui sat”, a declarat guvernatorul regiunii Kiev, Oleksi Kuleba, pe Telegram, adăugând că “inamicul a lovit capitala”.

“Mai multe explozii în cartierul Şevcenkivski”, care se întinde din centru spre nord-vestul capitalei, a indicat pe Telegram primarul Kievului, Vitali Kliciko.

Rusia ar fi tras cu 14 racheta în capitala ucraineană

Un deputat ucrainean, Oleksi Gonşcearenko, a susţinut pe Telegram că ruşii au tras 14 rachete asupra Kievului şi regiunii sale în timpul dimineţii.


Potrivit lui Anton Heraşcenko, consilier al ministrului de interne ucrainean, citat de DPA, martorii au raportat atacuri cu rachete.

Precedenta lovitură rusă asupra capitalei a avut loc la începutul lunii iunie şi a vizat o fabrică de la periferia Kievului, rănind o persoană.

La sfârşitul lunii aprilie, un alt bombardament rus a lovit capitala în timpul unei vizite a secretarului general al ONU Antonio Guterres. O jurnalistă ucraineană de la Radio Libertatea a fost atunci ucisă în apartamentul ei.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: