duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iunie, 2022

Președintele american Joe Biden a anunțat, miercuri, un nou pachet de ajutor militar destinat Ucrainei, în valoare de circa un miliard de dolari, ce cuprinde în special piese de artilerie și obuze, precum și rachete anti-navă, în valoare totală de circa un miliard de dolari, potrivit CNN.

Liderul de la Casa Albă a făcut acest anunț într-un comunicat în care a menționat de asemenea că a avut o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

“Am reafirmat angajamentul că Statele Unite vor fi alături de Ucraina în timp ce ea își apără democrația și susțin suveranitatea și integritatea sa teritorială în fața agresiunii neprovocate din partea Rusiei”, se arată în declarația emisă de președinția SUA.


“L-am informat pe președintele Zelenski că SUA oferă încă un miliard de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina, inclusiv artilerie suplimentară și arme pentru apărarea costieră, precum și muniție pentru artilerie și sisteme avansate de rachete de care ucrainenii au nevoie pentru a-și susține operațiunile defensive în Donbas.
Am discutat de asemenea despre eforturile de astăzi ale secretarului (american al apărării Lloyd) Austin la Bruxelles de a coordona un sprijin internațional suplimentar pentru forțele armate ale Ucrainei”, a mai precizat Casa Albă.

“Aproape 50 de țări”, conform ambasadorului american la NATO, examinează miercuri la Bruxelles ajutorul militar pe care îl vor oferi în continuare Ucrainei, reuniune condusă de secretarul american al apărării Lloyd Austin.

Noul ajutor militar pentru Ucraina anunțat de Biden este însoțit de un ajutor umanitar în valoare de 225 de milioane de dolari.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: