duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 iunie, 2022

Ucraina vrea să ajungă la o poziție bună ca să reia negocierile de pace cu partea rusă până la sfârşitul lui august, după ce va desfășura operațiuni de contraatac.

Ucraina se va afla atunci într-o poziţie mai bună pentru a negocia, a declarat sâmbătă negociatorul-şef al Kievului, David Arahamia, într-un interviu pentru postul Voice of America, citat de dpa și Agerpres.

Forţele militare ucrainene vor întreprinde operaţiuni de contraatac în diferite locuri, a declarat David Arahamia, fără a oferi mai multe detalii.


În condiţiile în care războiul s-a înteţit în Ucraina, negocierile de pace au intrat în impas.

La sfârşitul lui martie, Kievul a propus organizarea de negocieri la Istanbul, printre alte propuneri, pentru a renunţa la statutul de candidat la aderare la NATO în schimbul unor garanţii internaţionale de securitate.

Însă Rusia cere demilitarizarea ţării vecine şi vrea ca Ucraina să-i cedeze teritorii, inclusiv regiunile Doneţk şi Lugansk din estul acestei ţări.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: