luni

27 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 martie, 2022

Grupul Renault a anunțat că suspendă activitățile în fabrica sa din Moscova și analizează opțiunile privind viitorul participației sale majoritare la producătorul rus de automobile Avtovaz.

Renault este cea mai expusă companie auto pe piața rusă, care este a doua cea mai importantă pentru grupul francez, sever criticat pentru că nu a oprit producția după invazia Rusiei în Ucraina.  Ministrul de Externe Ucrianian, Dmitro Kuleba chiar ceruse un boicot asupra mașinilor Renault, potrivit Reuters.

Decizia Renault vine după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ținut un discurs video la Parlamentul Franței, unde a cerut Franței să aplice și în cazul țării sale deviza națională „Libertate, Egalitate, Fraternitate”. Volodimir Zelenski, acuzase anterior grupul Renault că finanțează războiul și „uciderea copiilor și femeilor”.


„Grupul Renault reamintește că implementează deja măsurile necesare pentru a respecta sancțiunile internaționale”, arată compania, în primul său comunicat de presă după declanșarea războiului din Ucraina, fără să se refere la criza acestei țări, spune Reuters.

Renault își reface calculele

Grupul francez și-a redus estimarea privind profitul operational la 3% în 2022, de la 4%, și s-a mărginit să spună că va avea un flux de trezorerie „pozitiv”, după ce îl estimase anterior la un miliard de euro.

Renault revenit pe profit în 2021, după doi ani restructurare marcate de pierderi. De pe piața rusă își trage 8% din câștigurile de bază, mai ales datorită participației sale de 69% la capitalul Avtovaz, potrivit Citibank.

Compania a decis să-și mențină prezența în Rusia, dar analoizează maimulte scenario, potrivit unor surse Reuters.


Renault va face o nouă evaluare a activelor afectate de decizia privind uzina din Moscova ,atunci când va publica rezultatele semestriale. Anul trecut, aceste active s-au ridicat la 2,2 miliarde de euro (2,42 miliarde de dolari), a spus compania.

Renault produce în Rusia și modelele Logan, Duster și Sandero sub brandul propriu pentru piața rusă, ca și Lada și Nissan.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: