joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 martie, 2021

Marii distribuitori de energie electrică  din România și transportatorul național de electricitate au efectuat investiţii totale în valoare de 1.563 milioane lei în 2020, potrivit rezultatelor monitorizării Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), date publicității luni.

Sumele investite sunt de circa 7 ori mai mici decât ar fi nevoie anual în tot sistemul energetic. ANRE spune că investițiile realizate acoperă 99% din „valoarea prognozată de 1.572 milioane lei”.

„Lucrările de investiţii au avut în vedere, în principal, modernizarea şi dezvoltarea în scopul asigurării funcționării reţelelor electrice în condiţii de siguranţă, eficienţă şi fiabilitate în conformitate cu standardele de performanță aprobate”, spune un comunicat al ANRE.

Departe de nevoi


O măsură a investițiilor necesare în sistemul energetic românesc o dă cel mai recent proiect al Strategiei energetice a României, care le estimează la 22,6 miliarde de euro, pentru a se îndeplini obiectivele „propuse în contextul politicilor și măsurilor în sectorul energetic (producere, transport, distribuție energie electrică)” în perioada 2021 – 2030.

(Citiți și: „DOCUMENT / Strategia energetică – Principalele prevederi: 3 ținte esențiale, 6 direcții de investiții, 8 obiective)

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

ANRE precizează că „a permis operatorilor extinderea duratei de realizare a lucrărilor planificate în 2020 până la sfârşitul lunii octombrie anul curent, având în vedere condiţiile dificile generate de pandemia de coronavirus”.

ANRE mai avertizează că, în principiu, este gata să aplice „sancţiuni drastice conform prevederilor legale, care pot fi între 5% şi 10% din cifra de afaceri realizată de operatori în anul 2020”, dacă va constata neîndeplinirea valorilor planificate.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: