duminică

19 mai, 2024

10 iulie, 2022

Mai multe persoane care protestau în orașul chinez Zhengzhou faţă de înghețarea depozitelor de către unele bănci din mediul rural au declarat că au fost rănite duminică, când personalul de securitate a dispersat mulțimea, transmite Reuters.

Băncile au înghețat depozite în valoare de milioane de dolari în aprilie, spunându-le clienților că își modernizează sistemele interne. Acestea nu au mai emis nicio comunicare în acest sens de atunci, au spus deponenții.

Niciuna dintre bănci nu a răspuns solicitărilor presei de a comenta situaţia. Media chineză a raportat că depozitele înghețate ar putea avea o valoare de până la 1,5 miliarde de dolari, precum şi că autoritățile ar investiga trei bănci.


Aproximativ 1.000 de oameni s-au adunat duminică în fața sucursalei din Zhengzhou a băncii centrale a Chinei pentru a cere măsuri.

Videoclipurile și fotografiile de pe rețelele de socializare îi arată pe deponenți fluturând bannere și aruncând sticle de plastic către agenții de securitate care se apropiau de ei. Unii manifestanţi au fost ulterior târâţi de aceştia.

Băncile, printre care Yuzhou Xinminsheng Village Bank și Shangcai Huimin Country Bank, ar fi investigate de autorități pentru strângere ilegală de fonduri, a raportat Global Times, publicaţie chineză de stat.

Peste 1.000 de deponenți din toată țara plănuiau să se adune la Zhengzhou luna trecută pentru a încerca să-și retragă banii, dar nu au reușit deoarece codurile lor de sănătate COVID-19, care determină dacă cineva poate călători, au fost trecute pe„interdicţie de călătorie”. Cinci oficiali au fost pedepsiți ulterior pentru utilizarea abuzivă a sistemului de coduri de sănătate.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: