miercuri

8 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 iulie, 2022

Proteste de amploare au avut loc de la începutul acestei săptămâni în Țările de Jos, fermierii fiind nemulțumiți de planurile guvernului de a reduce emisiile de oxid de azot și amoniac, care i-ar forța să reducă numărul de animale și utilizarea îngrășămintelor, transmite presa internațională.

Ca răspuns, fermierii olandezi au blocat supermarketurile, centrele de distribuție și autostrăzi, proteste similare având loc și în trecut.

Guvernul susține că sunt necesare reduceri (de până la 70% în anumite regiuni) ale emisiilor de azot rezultate din gunoiul de grajd al animalelor de fermă și din utilizarea amoniacului în îngrășăminte.


Potrivit estimărilor, ar fi nevoie de o reducere cu 30% a numărului de animale pentru atingerea obiectivelor climatice ale executivului.

Țările de Jos au cele mai mari emisii de azot din UE. Instanțele olandeze și europene au cerut guvernului olandez să rezolve problema.

Guvernul susține că a fost forțat să acționeze după ce instanțele au început, în ultimii ani, să blocheze autorizațiile pentru proiecte de infrastructură și locuințe, deoarece țara nu își atingea obiectivele de emisii.

Coaliția de guvernare a alocat 24,3 miliarde de euro în plus pentru a finanța ”revoluția verde” care îi va obliga pe mulți fermieri să-și reducă drastic numărul de animale sau chiar să renunțe complet la ele, potrivit AlJazeera.


Planurile, care trebuie implementate de guvernele provinciale, au fost întâmpinate cu opoziție chiar și de membri ai partidului prim-ministru Mark Rutte, dar și de alți membri ai coaliției sale.

Guvernelor provinciale li s-a acordat un an pentru a formula planuri pentru a îndeplini obiectivele de reducere a emisiilor.

Agricultura este un sector cheie în economia olandeză, cu exporturi în valoare de aproape 105 miliarde de euro anul trecut.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: