luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 mai, 2022

Mii de turci au demonstrat sâmbătă la Istanbul împotriva justiției controlate de regimul Erdogan. Sunt susținătorii principalului partid de opoziție, CHP. Protestul a fost declanșat de sentința dată unui lider al partidului, Canan Kaftancioglu, condamnată, potrivit Reuters, pentru insultarea președintelui.

În vârstă de 50 de ani, Canan Kaftancioglu a fost condamnată inițial la 10 ani de închisoare pentru insultă la adresa președintelui Erdogan și propagandă teroristă. Între timp, sentința ei a fost redusă la 4 ani și 11 luni, dar opoziția este la fel de furioasă.

Deocamdată, nimeni nu știe când și dacă va fi pusă în practică decizia instanței, iar politiciana va fi arestată efectiv. Sentințele sub cinci ani sunt de multe ori suspendate.


Canan Kaftancioglu a apărut la mitingul de sâmbătă în uralele mulțimii. Demonstranții, adunați în cartierul central Maltepe, au intonat cântece și au fluturat steagurile opoziției și pe cel național.

Canan Kaftancioglu conduce filiala din Istanbul a Partidului Republican al Poporului (CHP) și este una dintre cele mai puternice voci din cadrul acestuia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În 2019, ea a jucat un rol important în alegerile municipale, în urma cărora CHP a câștigat Primăria Istanbulului, care fusese deținută în ultimii 25 de ani de partidul președintelui Tayyip Erdogan.

Independența judiciară a Turciei a fost în centrul atenției în ultimii ani, în special după reprimarea sistemului judiciar și a altor organisme de stat în urma loviturii de stat eșuate din 2016 și după ce președintele și-a acordat noi puteri executive.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: