duminică

23 iunie, 2024

26 martie, 2023

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, se va afla luni în România, unde va avea o discuție cu șeful statului, Klaus Iohannis. De la București, Charles Michel va merge în Republica Moldova, țară pe care o vizitează pentru a doua oară de la izbucnirea războiului din Ucraina.

La București, președinte Consiliului European va avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale cu Klaus Iohannis, la finalul cărora cei doi vor susţine declaraţii comune de presă, conform agendei oficiale a lui Charles Michel.

Marți, oficialul european va fi la Chișinău, un se va întâlni cu președinta Maia Sandu. Este a doua vizită efectuată acesta în Moldova după atacarea Ucrainei de către Rusia. În mai 2022, Charles Michel o asigura pe Maia Sandu că Uniunea Europeană va sprijini Republica Moldova să facă față fluxului de refugiați ucraineni și ia în considerare un sprijin militar suplimentar pentru Chișinău.


În urmă cu o săptămână, maia Sandu și Charles Michel au avut o convorbire telefonică în care au discutat despre Ucraina și despre agenda de integrare europeană a Republicii Moldova şi reformele desfăşurate până acum. Cu această ocazie, preşedinta Maia Sandu a mulţumit pentru sprijinul oferit de către partenerii europeni în procesul de aderare europeană al Republicii Moldova, precum şi în cel de gestionare a crizelor cu care se confruntă țara.

Pe 3 martie anul acesta, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană.

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: