duminică

3 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 martie, 2021

Charles Michel a primit un mărțișor de la Maia Sandu

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a lăudat duminică, în cursul unei scurte vizite efectuate la Chișinău, eforturile Republicii Moldova de a combate corupția și de a consolida statul de drept.

Vizita lui Charles Michel la Chișinău reprezintă prima etapă a turneului în ”vecinătatea estică”, într-o perioadă în care se acumulează tensiuni în relația Bruxellesului cu Moscova.

Președintele Consiliului European mai vizitează Georgia și Ucraina. Vizita la Chișinău nu figura inițial în programul președintelui Charles Michel.


La Chișinău, președintele Consiliului s-a întâlnit cu președintele Maia Sandu, în cadrul conferinței comune de presă oficialul european lăudând agenda reformatoare a președintelui Republicii Moldova, avertizând însă că sprijinul UE depinde de succesul luptei anticorupție, inclusiv în domeniul bancar.

”Alegerea dumneavoastră în funcția de președinte al statului demonstrează dorința cetățenilor pentru o viață mai bună, lipsită de corupție, bazată pe reguli democratice. Această alegere a deschis o oportunitate de îmbunătățire a relațiilor UE – Moldova, însă cât de extinsă va fi aceasta depinde doar de partenerii noștri moldoveni. Noi suntem hotărâți să consolidăm integrarea politică și economică a Republicii Moldova însă, după cum bine cunoașteți, suportul nostru este condiționat de existența unor standarde democratice”, a afirmat președintele Michel.

Vizita lui Charles Michel în cele 3 state care alcătuiesc așa-numita vecinătate estică constituie un puternic semnal adresat Moscovei, după eșecul vizitei în Rusia a șefului diplomației europene și înaintea summit-ului Consiliului European din martie în cadrul căruia vor fi analizate relațiile UE – Moscova.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: