duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 noiembrie, 2019

Premierul Boris Johnson a blocat până după alegerile generale din 12 decembrie publicarea unui raport privind amenințările la adresa securității Marii Britanii pe care le reprezintă Rusia.

The Guardian relatează că documentul de 50 de pagini, elaborat de Comitetul de informații secrete și securitate (ISC), analizează acuzațiile potrivit cărora activități sponsorizate de Kremlin au infulențat rezultatul referendumului privind ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Pentru publicarea documentului este însă nevoie de aprobarea guvernului.

Downing Street a transmis luni că nu va da undă verde publicării raportului înainte de dizolvarea parlamentului, ceea ce înseamnă practic că documentul va fi blocat până după alegerea unui nou legislativ.

(Citiți și: ”Îți cer un singur lucru: dă Europa Rusiei.” Atunci s-a tranșat și soarta României”)


Raportul ISC examinează acuzațiile potrivit cărora bani rusești au ajuns la politicieni britanici, în general, și la cei conservatori, în special. De asemenea, raportul investighează și faptul că Rusia a lansat o operațiune de amploare în 2016 în favoarea Brexit.

Oficiali guvernamentali au transmis presei că un asemenea raport trebuie avizat înainte de publicare, operațiune care necesită timp, aproximativ 6 săptămâni, au precizat sursele, deci guvernului nu i s-ar putea reproșa nimic.

Pe de altă parte, specialiști în domeniu afirmă că procedura poate fi îndeplinită în cel mult 10 zile.

(Citiți și: ”A fost sau n-a fost? Despre interferența Rusiei în alegerile europarlamentare”)

Raportul ISC a fost înaintat guvernului pe 17 octombrie și ar fi trebuit să fie publicat luni.


Opoziția parlamentară îl acuză acum pe Boris Johnson că ascunde acest raport de teama impactului pe care informațiile le-ar avea asupra electoratului britanic.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: