sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 martie, 2022

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a adresat luni un nou mesaj de pace, îndemnând la ajutarea refugiaților ucraineni, victimele unui război declanșat de Rusia, împotriva unui stat suveran și independent, potrivit unui comunicat transmis de Patriarhie.

“Încă de la început, Patriarhia Română a luat act cu maximă îngrijorare de începerea războiului din Ucraina, război declanșat de Rusia împotriva unui stat suveran și independent”, se arată în comunicat.

Patriarhul Daniel, a adresat i-a îndemnat pe credincioși să continue eforturile de ajutorare a refugiaților care tranzitează România.


“În contextul actual, marcat de violență și multă suferință în Ucraina, este necesară în continuare ajutorarea refugiaților ucraineni care tranzitează România sau rămân aici pentru o vreme. Totodată, suntem chemați să înmulțim rugăciunea către Dumnezeu ca să înceteze războiul și să fie pace, pentru ca refugiații să poată reveni în patria lor. Mai ales acum, în timpul Postului Sfintelor Paști, când rugăciunea stăruitoare susține pocăința sinceră pentru păcate și face postul roditor de smerenie, pace și bunătate, este necesar să cultivăm pacea inimii noastre și să ne rugăm pentru pacea între popoare”, a transmis PF Daniel.

Patriarhul a accentuat că “violența militară din război nu trebuie imitată prin violență verbală, prin atac la persoană sau denigrare”.

Apelul Papei Francisc

Duminică, Papa Francisc a deplâns “râuri de sânge și de lacrimi” care curg în Ucraina după invazia rusă și a făcut apel la înființarea unor coridoare umanitare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

“Râuri de sânge și de lacrimi curg în Ucraina, nu este vorba doar de o operațiune militară, ci de un război care seamănă moarte, distrugere și suferință”, a spus suveranul pontif după rugăciunea Angelus făcând apel la înființarea unor “coridoare umanitar în adevăratul sens al cuvântului” pentru a ajuta populația.


“Numărul victimelor crește precum și cel al persoanelor care părăsesc țara, în special mame cu copii. Nevoia de asistență umanitară în această țară martirizată crește de la o oră la alta într-o manieră dramatică”, a continuat papa Francisc, care a solicitat în repetate rânduri încetarea confruntărilor din Ucraina.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: