sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 decembrie, 2021

Următoarea vizită a Papei Francisc ar putea să fie la Moscova pentru a se întâlni cu patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, o premieră și pentru Papă și pentru Rusia, scrie Reuters citată de Agerpres.

Suveranul Pontif s-a întâlnit cu patriarhul Rusiei, Kirill, în 2016, în Cuba, aceasta fiind prima dată când un papă s-a întâlnit cu şeful Bisericii Ortodoxe Ruse de la marea schismă, care a împărţit creştinismul în două mari ramuri, vestică (catolică) şi estică (ortodoxă), în 1054.

Cele două părţi şi-au afişat atunci voinţa de a depune eforturi spre unitate, dar sunt încă departe în privinţa diferenţelor teologice şi a rolului pe care l-ar putea juca Papa într-o Biserică reunită în cele din urmă.


În prezent se discută despre o nouă nouă întâlnire cu patriarhul rus Kirill, care ar putea avea loc într-un orizont de timp previzibil, a declarat papa Francisc, întrebat de corespondentul TASS în cadrul unei conferinţe de presă la bordul avionului care îl aducea acasă, la Cetatea Vaticanului, pe Suveranul Pontif din vizita apostolică efectuată în Grecia şi în Cipru.

‘Sunt întotdeauna gata să merg la Moscova pentru a dialoga cu un frate. Nu ai nevoie de protocoale pentru a vorbi cu un frate’, a spus Suveranul Pontif, adăugând că săptămâna aceasta este aşteptat la Vatican şeful Departamentului pentru relaţii externe al Patriarhiei Moscovei, mitropolitul Ilarion (de Volokolamsk) pentru a decide locul şi data unei posibile întâlniri.

Papa Francisc a insistat că elaborarea de protocoale ar fi mai puţin importantă decât întâlnirea ‘ca de la frate la frate’ cu Kirill. Suveranul Pontif efectuează în mod regulat vizite în ţări, la invitaţia comună a autorităţilor religioase şi guvernului, ceea ce înseamnă că Papa Francisc ar avea cel mai probabil nevoie de o invitaţie din partea preşedintelui Vladimir Putin pentru a vizita Rusia, notează Reuters.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: