vineri

28 ianuarie, 2022

O statuie a Gretei Thunberg amplasată într-o universitate britanică provoacă furia studenților

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 aprilie, 2021

O statuie a Gretei Thunberg, celebra activistă pentru mediu, expusă în fața Universității din Winchester, a stârnit furia studenților care au considerat-o o risipă de bani. Statuia din bronz a costat universitatea 24.000 de lire sterline (33.000 de dolari), potrivit BBC.

Megan Ball, președinta Sindicatului Studențesc Winchester, a descris-o pe Greta Thunberg drept „un model fantastic pentru toată lumea, cineva care vorbește liber și cu mândrie despre problemele globale importante”, dar a adăugat că uniunea studenților nu poate fi de acord cu sculptura.


”Suntem într-un an Covid, mulți studenți nu au avut acces la campus, mulți dintre ei încearcă să studieze online și chiar au nevoie de sprijin”, afirmă Megan Ball.

Numită „Faceți diferența”, lucrarea din bronz, prima statuie întreagă a Gretei Thunberg din lume, dezvelită la Universitatea din Winchester (sudul Angliei), a fost realizată de artista Christine Charlesworth.

„Mândră” de a aduce un omagiu suedezei de 18 ani, instituția recunoaște că este „pentru mulți o figură controversată” și salută „dezbaterea motivată și conversațiile critice”, a precizat vice-cancelarul universității, Joy Carter.

Sindicatul universitar a denunțat „vanitatea” proiectului, criticând și suma investită, care ar fi putut fi folosită pentru a evita disponibilizările și reducerile bugetare.


Vicecancelarul a replicat că statuia a fost finanțată din fonduri care puteau fi cheltuite doar pentru clădirea din fața căreia se află și că nu s-a deturnat nicio finanțare din „sprijinul studenților sau din dotarea personalului pentru finanțarea proiectului”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Prezentarea sa corespunde inaugurării unei noi clădiri emblematice a universității, „una dintre cele mai verzi” din oraș, cu recoltare de apă de ploaie și panouri fotovoltaice.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr