sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 aprilie, 2013

Banii care pleacă anual din România către paradisurile fiscale se ridică la o sumă cuprinsă între 3 și 4 miliarde de euro – a apreciat ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, duminică seară, într-o emisiune la Realitatea TV.

„Eu cred că undeva la 2-3 puncte procentuale din PIB, adică 3-4 miliarde de euro. Marea problemă a României este că banii respectivi merg afară, în paradisuri fiscale” – a spus ministrul Finanțelor.

Totodată, Daniel Chițoiu a declarat că economia subterană a țării este greu de cuantificat. El a apreciat, însă că economia neagră s-ar situa undeva între 3,5 și 8 procente din PIB.


Ministrul a mai anunțat că pe data de 15 aprilie guvernul va avea pe masă schema de reducere a cheltuielilor din administrația centrală. Reducerile – de cheltuieli și implicit de personal – sunt aproximate la circa 15% din cele actuale.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: